Hulp bij hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit is op zich een mooie eigenschap. Je bent gevoeliger dan andere mensen. Je pikt een stemming snel op, je kunt mensen beter 'lezen' dan anderen en ook de intensiteit van je ervaringen is groter. Je kunt dus in principe ook meer genieten. Het kan heel prachtig zijn, maar vaak ook komt de wereld te hard binnen. Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen trekken zich daarom vaak terug in hun eigen wereld.

Als je problemen ervaart met jouw hooggevoelig zijn dan komt dat vaak omdat je niet geleerd hebt de signalen in je lijf serieus te nemen en dicht bij jezelf te blijven of omdat je je verantwoordelijk voelt voor veel gedoe en onrust die van buiten af komen en niet van jou zijn.

Hooggevoeligheid is een eigenschap die bij je hoort en niet verdwijnt. Je kunt er wel mee leren leven. Ik kan je helpen ten volle te genieten van je talent zonder dat je je hoeft af te sluiten van de wereld. Samen werken we aan hoe je signalen in je lichaam kunt lezen, hoe je bij jezelf kunt blijven, hoe je onderscheid maakt tussen wat van jou en wat van de ander is, hoe je een filter en weerbaarheid inbouwt in je gevoeligheid en hoe je kunt luisteren naar jouw intuïtie.

In onze maatschappij is tot voor kort weinig aandacht geweest voor hooggevoeligheid en je hebt waarschijnlijk niet geleerd er mee om te gaan. Toch is een kleine twintig procent van de bevolking hoogsensitief. Dat is één op de vijf. Er is dus een grote kans dat jouw vermoeden dat je hooggevoelig bent gewoon klopt. Wil je hier graag beter mee leren omgaan? Neem dan gerust contact met mij op.
Psycholoog Sandra de Graaf in Gouda
Sandra de Graaf
  • Ervaren psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook in de avonduren

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact